Sivut

tiistai 23. marraskuuta 2021

Esittelyssä: VHRY

Esitellääs sopivasti vuoden vaihtumisen lähetessä VHRY tai virallisemmin Virtuaalisen Historiallisen ratsastuksen yhdistys.

Mä olen itse tutustunut kyseiseen yhdistykseen Zenin kautta ja hiljalleen mukaan tuli sitten myös ihan lajissa kilpaileville hevosille omistettu talli. Tokihan sen jälkeen lajiin on tullut otettua mukaan myös pari yksäriä sekä hankittua Zenissä pyörivälle Maxille oma varsa jonka kanssa mies harjoittelee ensin ison hevosen elämää ja sen jälkeen sitten kohti turnajaisareenoita.

VHRYn toiminnassa mukavaa on se, että porukkaan on helppo päästä mukaan ja kaikkia kannustetaan tasapuolisesti sekä varsinkin uusien mukaantulo on aina ihan huippu juttu, vaikka vanhojenkin menestyksestä muistetaan iloita. Turnajaisia järjestetään tasaisesti ja yleensä aina kalenterista löytyy vähintään yhdet turnajaiset joihin osallistua vaikka aktiivisia turnajaisten järjestäjiä taitaa tällä hetkellä olla vain kaksi ja muutenkin turnajaisten järjestäjät voi aika pitkälti laskea yhden käden sormilla, mikä on omalla tavallaan harmi.

Vuosittain järjestetään myös VHRY Cup, jonka osakilpailut ratsastetaan aina parillisina kuukausina ja se huipentuu aina vuoden vaihteessa olevaan gaalaan Zenissä. Cup osakilpailut ovat yleensä sellaisia missä on eniten osallistujia, mutta ajoittain myös ihan tavan turnajaisissa on myös todella isot ja laajat osallistujalistat vaikka yleensä osallistujia ei turnajaissa ihan hirveästi ole.

Turnajaisten lisäksi VHRY ylläpitää myös omaa suppeaa arvosteluaan ja arvonimestä/palkinnosta saa pisteitä YLA:ssa. Yhdistyksen oma arvostelu on varsinkin tarinoijan näkökulmasta todella mukava sillä kirjoittamalla on mahdollisuus päästä korkeimmalle palkinnolle eikä se kovin mahdotonta ole muutenkaan saavuuttaa vaikka ei olisi niin innokas kirjoittelija.

Lajin puolella ei myöskään ole roturajoituksia joten se sopii siinäkin mielessä kaikille roduille ja mä voin ihan hyvin sanoa että mulla on mm. muuli joka on osallistunut turnajaisiin ja tulee osallistumaan jatkossakin. Mahtavaa olisi nähdä vuonna 2022 uusia nimiä turnajaislistoilla ja kukapa tietää vaikka uusia tallejakin joiden hevosia ihailla ja ihastella sekä mahdollisesti aloittaa jonkinlaista yhteistyötä tallien välille?

2 kommenttia:

  1. Minun täytyy tunnustaa, etten ole koskaan oikein tutustunut tuohon yhdistykseen ja lajiin, mutta ehkä pitäisi! Kun nuo meidän barokit ovat yleensä tylsästi ihan vain kouluratsuja, niin jos saisi vaihtelua vähän niillekin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen kokeilemaan. Alta Escuela luokathan ovat periaatteessa historiallisen ratsastuksen vastine kouluratsastukselle vaikka tokihan muitakin lajeja löytyy lajikirjosta :)

      Poista