Sivut

sunnuntai 31. maaliskuuta 2013

Kuinka teen hyvän topiikin?

Kaikilla on varmasti joskus vaikeaa aloittaa topiikkia. Eräästä topasta inspiroituneena päätin kasata muutaman ohjeen hyvään topiikkiin. Esimerkkinä käytän ulkoasun hankinta topaa.
  1. Otsikko
Otsikoi topiikkisi aiheeseen sopivasti. Esim.
  • E. Ulkoasulle tekijää
  • E. Ulkoasua palkalla
  • E. TALLILLE uutta ulkoasua
  • E. Tekijää TALLIN ulkoasulle
Otsikko kertoo jo paljon topiikin sisällöstä. Otsikkoon kannattaakin sisällyttää mitä topa tulee pitämään sisällään. Harhaanjohtava otsikko voi aiheuttaa vain vihaisia kommentteja. 

 2. Sisältö

Topiiin sisältö kannattaa olla selkeää ja siihen tulee sisällyttää mahdolliset kuvat ja näytöt. Selkeää topaa on mukavempi lukea kuin sekalaista jossa ohjeet tai muu info on pitkin ja poikin tekstiä.

"Haetaan ulkoasua TALLILLE. Palkalla.

Otsikko: TALLIN NIMI
Kuvat: Vapaastikopioitavia
Värit: Oranssia ja jotain muuta
Linkeiksi vaikka Etusivu, esittely, hevoset

Palkkana mm. tekstejä"

Ei kovin houkuttelevaa vai mitä?

"Haetaan ulkoasua TALLILLE.

Otsikko: TALLIN NIMI
KUVAT: Täältä tai brusheja. 
Värit: Tästä ja tästä
Linkit: Etusivu, Esittely, Hevset, Toiminta

Ulkoasuja joista pidän mm. Tämä. Ulkoasussa pidän sen simppeliydestä ja värimaailmasta. Myös tästä ulkoasusta pidän asettelun ja värien kannalta. 

Ulkoasuun olisi mukava saada jokin laatikko päivityksille / infolle. Linkit teksti linkkeinä jotta niitä voisi tarvittaessa muokata.

Palkaksi voin tarjota mm. Tekstejä, kisoja, sijoituksia ja kuvia. Palkkana en voi maksaa nahkoja, ulkkapohjia tai koodausta."

Eikö kuulostakkin paremmalta?

Tälläisillä pienillä asioilla saa heti hyvän kuuloisen ja näköisen topiikin. Itse ainakin mielummin tekisin ulkoasun henkilölle jolla on kaikki tarvittavat heti ensimmäisessä viestissä. Ja paremman vaikutelmankin siitä saa!

Itse ainakin alan katsomaan tarkemmin miten topani teen. Ja jos otsikoinnin kodalla tila loppuu kesken voi käyttää lyhenteitä tai muotoilla asian toisin.

Haluaisin kuulla mielipiteitänne, onko ohjeet hyviä vai ihan turhia? Puuttuuko jotain?

Ja vielä Kiiskiselle erityiskiitos Privasin lainaamisesta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti