Sivut

perjantai 10. joulukuuta 2021

Luukku 10: Stoorin Vekarella

 Vuoden 2021 joulukalenteri on omistettu hevosten esittelyille. Pyrin nostamaan 24 erilaista hevosta esiin ja kertomaan mikä siitä hevosesta tekee omalla tavallaan erityisen, tai muuten vain esittelemään 24 kappaletta hevosia joita tuohon reilun sadan pään laumaan mahtuu.

Stoorin Vekarella tai kotoisasti vain Veera, on niitä harvoja, ellei jopa ainut pitkäsukuinen suomenhevonen Storyssä. Tamman suvussa on monia vanhoja nimiä sekä sellaisia kasvattajanimiä jotka minäkin muistan oman harrastusurani alulta ja näin tekevät tammasta minulle omalla tavallaan spesiaalin.


Ulkonäöllisestihän Veera ei mitenkään erikoinen ole, punarautias suomitamma joita on kaksitoista tusinassa, mutta silti Veeralla on oma paikkansa mun sydämessäni. Veera on myös meidän ensimäinen kantakirjattu kasvatti mikä tekee tammasta myös omalla tavallaan erityisen, sillä en jossain kohtaa ajatellut ollenkaan että mikään meidän kasvateista kantakirjaan pääsisi.


Veeran kanssa olisi tarkoitus myös jatkaa meidän hidasta kasvatustamme sekä luoda entistä pidempää sukulinjaa, mutta mitään kiirettä ei kuitenkaan tamman kanssa pidetä tämän kohdalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti