Sivut

lauantai 11. joulukuuta 2021

Luukku 11: Havajipaitamies

 Vuoden 2021 joulukalenteri on omistettu hevosten esittelyille. Pyrin nostamaan 24 erilaista hevosta esiin ja kertomaan mikä siitä hevosesta tekee omalla tavallaan erityisen, tai muuten vain esittelemään 24 kappaletta hevosia joita tuohon reilun sadan pään laumaan mahtuu.

Havajipaitamies on saanut nimensä eräänä kesäisenä työpäivänä. Jotenkin jo ajattelin että nimi olisi otettu, mutta sen ollessa vapaana VRL:än hevosrekisterissä, sai ori loputkin tiedot ja näin ollen Storywoodsin orikanta kasvoi yhdellä suvuttomalla suomenhevosorilla.


Hatulla ei suuremmin ole mitään merkittävää osaa meidän suomenhevoskasvatuksessa, vaan enemmänkin se on vain osana meidän suokkikasvatuksessa. Orin kanssa on tarkoituksena käydä peruslaatikset eli YLA, SLA sekä KRJL ja näiden lisäksi myös RHLA sekä RMP. Tokihan jos Hatulle löytyy myös sopivat kuvat, orin kanssa käydään kokeilemassa onneaan niin NJ:n alaisissa näyttelyissä kuin myös kantakirjassa.


Oria on tarkoitus myös tarjota ulkopuolisille tammoille jalostukseen, jos vain sille muiden jalostuskäytössä on tarvetta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti