Sivut

tiistai 7. joulukuuta 2021

Luukku 7: Bring me my toast xx

 Vuoden 2021 joulukalenteri on omistettu hevosten esittelyille. Pyrin nostamaan 24 erilaista hevosta esiin ja kertomaan mikä siitä hevosesta tekee omalla tavallaan erityisen, tai muuten vain esittelemään 24 kappaletta hevosia joita tuohon reilun sadan pään laumaan mahtuu.

Piirretty linja jatkukoot kun esittelyyn pääsee englantilainen täysiveritamma Bring me my toast xx tai kotoisasti ihan vain Paahtis tai Paahtoleipänen. Tamma on oma tuontini ja oikeastaan se on omalla tavallaan myös täysi vahinko. Harjoittelin värittämistä käsin ja perus ruunikoiden ja rautiaiden sijaan halusin kokokeilla jotain erikoisempaa, joten lopulta väritykseen päätyi tobiano. En oikeastaan edes tarkemmin suunitellut että millaiset laikuista tulisivat joten hieman improvisoiden kylkeen ilmestyi paahtoleipää muodostava läntti ja siitä se sitten lähtikin.


Tamma on nuori, reaalisesti ikääntyvä kenttähevonen joka on myös kokeillut siipiään ratsastusjousiammunnan parissa. Totta puhuen parivaljakon tarina ei ehkä noudata mitään über realistista linjaa, mutta yritän parhaani mukaan miettiä että mikä voisi olla järkevää noinkin nuoren hevosen kanssa ja että millaisista asioista sen kanssa kirjoitan. Tällä hetkellä Paahtiksen omistajan, Jannan ja tamman tarinassa on tapahtumassa muutoksia, naisen ollessa raskaana ja Paahtiksen saatua ainakin hetkellisesti vuokraajan nuoresta Kristian Palovaarasta. Tokikaan ei ole varmaa vielä, kauanko Kristian Paahtiksen tarinassa on mukana, mutta ainakin toistaiseksi tamma pääsee opettamaan nuoren hevosen ratsastamisen saloja eteenpäin.


Paahtiksen ja tuon ihmisen tarinan näyttämönä toimii pääasiallisesti Hopiavuoren Hevostalli, mutta kisamatkojen ja muiden tullessa eteen on näyttämönä tarvittaessa myös muut tallit ja ajoittain jopa muut maat. Paljon kaikkea on varmasti vielä mahtumassa Jannan ja Paahtiksen tarinaan mukaan, joten mielenkiinnolla jäänkin odottamaan että millaisista kaikista aiheista sitä tuleekaan kirjoitettua ja miten hommat tulevat etenemään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti