Sivut

perjantai 29. tammikuuta 2021

Tarinointi virtuaalimaailmassa

Pahoittelen jo heti alkuun että tämä postaus saattaa olla täysin ilman punaista lankaa, mutta toivottavasti tästä saa silti jotain irti.

Tarinointia virtuaalimaailmassa voi harrastaa monella tavalla ja jokainen löytää varmasti kokeilemalla sen oman tiensä tarinoinnin pariin joko satunaisella kirjoittamisella esimerkiksi tapahtuman kuittaukseksi tai muuten vain yksittäisenä tekstinä. Sen lisäksi tietenkin on myös polkuna hypätä suoraan aktiivisemman tarinoinnin pariin ja alkaa kirjoittelemaan aktiivisemmin. 

Kirjoittamiseen vaikuttaa varmasti myös kaikkien kohdalla sekin, haluaako kirjoittaa hahmo- vai hevos lähtöisesti. Tietenkin molemmat tavat tulevat sekoittumaan tasaisesti mutta välillä ainakin tämän näppiksen ääressä tulee kirjoitettua enemmän toisesta kuin toisesta. Tietenkinhän kaikki lähtee myös osakseen siitä millaisella hahmolla tai millaisesta hevosesta kirjoittaa. Jokaisella hahmolla on omat ongelmansa ja omat tapahtumansa ja välillä ne vaikuttavat tarinaan isommin ja välillä pienemmin. 

Omista hahmoistani voisin nostaa esimerkeiksi Miskan ja Linnean, jotka samalla edustavat myös omien hahmojeni nuorinta osastoa. Molemmat ovat vielä täysin lapsia (10v & 12v) joten heidän kirjoittamisensa on ehkä vähän enemmän hevospainotteista, molempien toimiessa hoitajana omalla tasollaan hevoselle. Skaalan keskivaiheilla on sitten varmasti esimerkiksi Jussi ja Niko, jotka ovat jo vähän vanhempia (17v & 18v) joten näiden kanssa on helpompi kirjoitella jo jonkinlaista draamaa perus heppailun ohella. Tietenkinhän tästä laumasta löytyy vielä vanhempaakin kastia mm. Trevorin (36v) merkeissä ja miehen oman tausta tarina tuo taas perus arjen ja heppailun lisäksi jotain uutta kirjoitettavaa.

Tietenkäänhän aina ei tarinaa voi suunnitella täysin loppuun asti koska varsinkin jos kirjoittamista tulee tehtyä yhteisöllisessä tallissa, tulee tarinaan pakostikkin muutoksia ja välillä ne voivat olla yllättäviä, mutta se on toisaalta myös omaa mielenkiintoaan tuovaa koska pieninkin idea tai edes sivulauseeseen upotettu maininta voi tuoda uusia ideoita tarinalinjalle ja tiedä mihin kaikkialle tarina siitä vielä jatkuukaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti