Sivut

sunnuntai 13. joulukuuta 2020

Luukku 13: Tulevaa ja mennyttä (Minni)

Minni on tavallaan päähahmoni, sillä nainen omistaa kaikki tallit ja niissä asuvat hevoset sekä suurin osa kisoista tulee kisattua naisen nimellä. Minnin tarina kirjoittuu pääasiallisesti Storywoodsissa.

Kaikilla tavoin raskas vuosi alkoi tulla päätökseen ja omalla tavallani olin vain onnellinen siitä ja oikeastaan odotin myös kaikkea mitä tuleva vuosi olisi tuomassa mukanaan. Vuoden 2020 aikana tallin toiminta saatiin onneksi pyörimään kunnolla ja sen lisäksi että kaikki hevoset, jotka ovat kisaikäisiä aloittivat tai jatkoivat kisaamistaan pääsi myös osa hevosista laatuarvosteluihin ja näin ollen pelkkään jalostuskäyttöön.

Ensi vuonna olisi tarkoitus syntyä viisi varsaa, joista ensimmäinen pitäisi syntyä jo huhtikuun puolella. Tuo varsa tulee olemaan serkkuni suomenhevostammasta ja onkin kiva että hän pääsee näkemään varsan kasvun ja kehityksen vaikka varsa ei serkulleni voisikaan jäädä. Minjalla on jo nyt kuitenkin hieno hevonen joten varmasti nainen saa tammastaan vielä myöhemmässäkin vaiheessa seuraavan kilpahevosen kasvamaan. Muutenkin ensi vuonna varsat ovat hieman suomenhevospainotteisia kolmen kasvatin viidestä ollessa suomenhevosia ja vain kahden puoliverisiä. Tallin hevoskanta alkaakin olemaan aika suomenhevospainotteista joten nyt täytyykin pitää huoli siitä että tasapaino rotujen välillä säilyy.

Ensi vuonna on toivottavasti edessä myös ensimmäinen Power Jump tapahtuma minulle sillä olemme pyrkineet treenaamaan ja kisaamaan Rosan kanssa siten että jokainen tapahtuma olisi omalla tavallaan askel lähemmäs tuota tavoitetta. Tietenkin meidän ollessa vielä uusi ratsukko on edessä ollut myös yhteistyön hakemista ja sitä se tulee vielä jatkossakin olemaan. Ensi kaudella on tarkoitus vielä kisata ja valmentautua tasaisesti Rosan kanssa kohti tulevaa kilpailua ja toivottavasti meillä olisi mahdollisuus pärjätä tamman kanssa jollain tasolla kilpailussa.

Myös kouluratsujen kanssa olisi tarkoitus kilpailla ensi vuonna ahkerasti ja toivottavasti myös kisa uransa aloittavat nuoret alkavat pärjäämään kauden loppuun mennessä. Kuitenkin ensi vuosi tuo varmasti mukanaan omat haasteensa kuten kesällä myös sen, että olemme yhden käsiparin vajaana Trevorin lähtiessä kotiin käymässä peruuntuneella lomallaan jos tilanne vieläkään sallii miehen matkustamisen kotiin. Toivottavasti mies pääsisi käymään kotonaan koska toinen alkaa olla kyllä enemmän kuin rasittava. Kuitenkaan tässä vaiheessa ei voi tietää mitä tuleva tuo tullessaan ja sitä ennemmin katseet käännetäänkin vain tulevaan jouluun ja siitä nauttimiseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti